You are hereForum / Sınavlar / Dersler / İktisat Bölümü / 2006 - 2007 / 1. dönem / Finaller / 3. Sınıf / SEÇMELİ DERSLER HAKKINDA...
SEÇMELİ DERSLER HAKKINDA...
- Yorum göndermek için giriş yapın veya kayıt olun
Arkadaşlar secmelı dersler hakkında 4.sınıflar bılgılendırebılırler mı 3.sınıfları özellıkle malıyet muhasebesi mi yoksa serm.piy.ve portföy yönetımı mı? bılgılendrme yapan olursa cok ıyı olur..
tesk ederımmm....
secmeli dersler hakkında fatih kansoy'un tecrübeleri ve tavsiyeleri...
Matematiksel İktisat:
Şeker gibi hocamız Prof. Dr. Gülsüm Akalın geldiği bu ders neden var hala anlamış değilim Dersin tüm içeriği aşağı yukarı Y=C + I + G + (X-M) den oluşmaktadır. Derse 10 kişiden fazla gelen olmamıştır. Sınavda tek soru sorulur o da zaten sınavdan önce nereden geleceği bellidir. Ezberlenir yapılır 100 alınır geçilir. Hatta ben her zamanki gibi işlem hatası yapıp 70 aldığım zaman Hocamız “aaa fatih niye 70 aldın bir itiraz et bakalım belki yanlışlık olmuştur” demiştir o derece öğrenci yanındadır hocamız. Hâsılı dersin adı “matematiksel iktisat” gibi batı dünyasında son derece korkulan bir isim olsa da bizdeki matematiksel iktisat dersinin ne matematikle ne de iktisatla pek alakası yoktur. Ders seçilir ve geçilir pek bir şey daha doğrusu yeni bir şey öğrenildiğini sanmıyorum. En azından ben öğrenmedim/öğrenemedim. Aklımda hocanın iyi yönleri kaldı.
Kişisel Görüş “Marmara İktisat Öğrencisi” profiline sahip öğrenci arkadaşlarım kesinlikle seçsin. “Yok abi ders dediğin bir şeyler vermeli beni biraz zorlamalı, düşünmeliyim, katılmalıyım, tartışmalıyım, v.s” diyen arkadaşlar seçmesin
Diğer Derslere Gelince…..
Maliyet Muhasebesi:
Doç.Dr.Cemal Çakıcı hocamızın girdiği bu ders işletmede okutulan “maliyet muhasebesi” gibi değildir. Yani oradaki gibi zor ve geniş anlatılmaz. Hocamız derste uzun uzun anlatır anlayanlar derse katılır hatta ve hatta tahtaya kalkıp sadece görüneni yazan yani atıyorum defterde “aaaa” yazıyor bunu tahtaya kalkıp yazana ekstra puan verir. Hocamız sanırım derse katılımı arttırmayı planlıyor Her neyse Hocamız sağolsun sınavlara müteveccih birkaç uygulama yapar uygulamanın çok benzeri sınavlarda çıkar. Muhasebe temeli olan hiç çalışmasa da yapar ama benim gibi muhasebenin m sinden anlamayanlar da biraz çalışarak 90 alabilir biraz çok çalışırsa 100 alması işten bile değildir. Ayrıca hocamız o kadar iyilik severdir ki sınavlarda “aslında sen bunu yaparsın,biraz daha düşün” falan deyip moral motivasyon bile sağlar.
Zaten defter ve kitap açık olduğu için öğrenci gayet moralli bir şekilde sınava girmektedir
Kişisel Görüş: Seçin vesselam fifo,lifo falan güzel şeyler.
Mali Tablolar Analizi:
İşletme bölümünden Yrd. Doç.Dr Fatma Pamukçu hocamız geliyor derse ders az kişi ile işlenir. Maliyet muhasebesine göre fakire(bana) biraz daha zor gelmişti. Bu analiz kelimesinden mi etkilendim bilemiyorum ama diğer arkadaşlar gayet güzel notlarla geçtiler. Hocamız finalde defter kitap serbest/açık yapmıştı. İyidir hoştur muhasebenin inceliklerini öğrenmeye adım atarsınız bir şirket nasıl güçlü nasıl zayıf gösterilir onları öğreniyorsunuz güncel örnekler falan iyiydi ders.
Kişisel Görüş: seçin abi daha ne diyim
Sermaye Piyasası ve Portföy Yönetimi:
Ben seçmemiştim seçen arkadaşlar memnundu. Ben hem çok geç vakte kadar sürmesi hemde uzun okumaları olduğu için seçmemiştim. Ama dediğim gibi arkadaşlar iyi notlarla geçti. Ama yukarıdaki üç derse nazaran notlar biraz daha düşüktü diye hatırlıyorum. İsmi de çok alengirili komşulara “portföy yönetimi “sınavına gidiyorum deyince havanız olur. Neden böyle diyorum ? sırf bu ismi yüzünden seçen arkadaşlar var dı ama pişman olmamışlardı.
Kişisel Görüş: Seçebilirsiniz korkmaya gerek yok
Proje Değerlendirme Yöntemleri:
İşletme bölümünden bir hoca ve bir ders. Oldum olası sevmemişimdir bu tarz işletme derslerini. Ama dersi alan arkadaşlar gayet güzel ve zevkli olduğunu söylediler. Zaten Hocanın da farklı biri olduğunu kişisel sitesinden de (http://www.burakarzova.info) anlayabilirsiniz. O bir Beşiktaşlı…(sonradan öğrendim yoksa seçerdim)
Kişisel Görüşüm: illa yüz alacam demiyorsanız,dersim zevkli olsun,yeni ve farklı güzel şeyler öğreneyim,seçmeli ders bana farklı bir şey katsın, biraz da çalışınca 70-80 gelse yeter diyenler seçsin.
Kamu Bütçesi:
Bu ders hakkında spekülasyon yapmak istemiyorum zor dediler ama kalan görmedim.
1.matematiksel iktisat
2.maliyet muhasebesi
3.mali tablolar analizi ;)
3M yani he:D
Hepsini alacağım hırs yaptım :D
http://iibf.marmara.edu.tr/index.ph... ders seçimi 17 sine alınmış acı ama gerçek böle okulun ta ortasına:)
sermaye ile proje alın ikisi birbirinin aynısı üstelik hem faydalı hem kolay dersler bide kamu bütçesi aksini söyleselerde adında kamu olan tüm derslerden 90 la geçtim hep sadece okuması biraz fazla oluyor
ben de adında kamu olan her dersten kaldım (: şiddetle kaçının derim..kamu maliyesi ekonomisi bütçesi..sözel okuyup okuyup bi faydasını göremediğimiz derslerden bence..
proje degerlendirme yöntemleri - sermaye ve portfoy yönetimi ikiside birbirine benzeyen dersler birinden çkıp biraz çalişp dierine giriodum...ne oldugu pek belli olmasada işletmelerle ilgili işlemler yapiosunz biraz isttatistikvari hangi işlemi önce yapicani ezberlisun formul filan var ama çok eglencelidir...bulmaca çözer gbi bişi..tavsie ederim...zorlamıyor birini alan dierini de almalı bence...alaksız başka konuya çalişmaktansa daha koly gelir
4. sınıf seçmeli dersler hakkında bilgisi olan yok mu peki????
mali tablolar analizini seçmeyin yani 1.)sermaye piyasası portföy yönetimi 2)maliyet muhasebesi 3.)matematiksel iktisat bu dersleri seçin gecen sene bunları seçtim ve hiç derslerine katılmama rağmen BA ile geçtim 3ündende.
Ev arkadaşım mali tablolar analizini seçti ve kaldı ondan.
kesinlikle katılıyorum hiç birinin bir dersine bile girmeden geçtim ayrıca sermaye piyasası zevkli ve yararlı da bir dersti .. maliyet muhasebesi de öyle hatta bence genel muhasebe ve envanterle kıyaslanırsa çok daha zevklidir
http://duyuru.marmara.edu.tr/436 alın yeni bir bilgi daha borsa gibi okul her an değişiklik var:)
yani şimdi ders seçmeye 15inde mi gelicez 17sinde mi?? yeni duyuruya göre 15 şubatta başlıyo ders seçimleri ama 17si die de önceden belirtilmiş Nasıl olucak şimdi biri aydınlatırsa sevinirim teşekkürler...
cevap vericek biri yok muuu???
yeryüzünde böyle saçma bi okul yok ya!!
ya harbi napicaz ?? 17sinde yazio kapida duyuru var 3üncü ve 4üncü sınıflar için...
hacı yaw okulu bırak forumun da şeyi çıktı heralde
arkadaslar okulun sacmalılıklarının herkes farkında
sole bıse varkı normal olan fakulteler yanı mahrumıyetten uzak olan kampusler ders secımını 15 subatta yapıcaklar
ama bız ımkansızlıklar ıcınde yasadıgımız ıcın aynı gun ıcınde hem sınav hemde ders secımı ıcın salonumuz yok:S
bu yuzden bızım ıktısat bolumunun ders secımı 17 sınde yanı sınavsız bıgunde gerceklesıcekmıs..
iyi geceler
yukarıda değindiği gibi 3m denilen sistemdeki dersler gerçekten ortalama yükseltmek için önemli bir avantaj sağlıyor ama buradaki seçimler sizin bu okulda olma sebebinize bağlı değişebilir. eğer birşeyler öğrenmek istiyorsanız , bunları mezun olduktan sonra günlük hayatınıza uygulamak hedefindeyseniz, 3m hariç diğer dersleri seçin fakat hani şu okul bir an önce bitsin , zorlanmadan geçeyim diye bir düşünceniz varsa 3m sistemini seçin derim. tavsiyem ise 3m hariç dersleri seçin, ben oyle yaptım ve gerçekten faydasını görüyorun. seçmeli dersleri zor geçtik ama gerçekten yararlı oldu..
ben o 3M kuralına uymadım. gecen sene kalmadıgım 3 ders vardı, 3M dışındaki secmelilerdi onlar da =) digerlerine giren biri olarak korkulacak bişey yok dilediginizi secin diyebilirim. 3M bilmiyorum ama.
geldiğim andan itibaren bu okula olan sevgim katlanarak devam ediyo uahuahauha
bayılıyorum bu okula yaaa uhauahua süper..
1 senem daha olsa olay buna dönücek:
-içinizden bi ders tutun . .
-tmm şimdi bırakın uZXHBUHUAEBawjhvıawjvraapworbp
seçmesine dersleri seçicez de..
3m yada diğerleri orası kolay;) fakat 15inde gelsem bütler var die olmassa secmeler ozaman nolucak 17sinin kesinlikle doğru olduğuna eminmiyiz? ona göre gelicek millet ist a
bu okul gercekten cok aydınlatıcı(!)
ders seçimi 3. ve 4. sınıflar için 17sindeymiş..öğrenci işlerindeki görevlilerden aldığım bilgiye göre..15 i otomasyon ile ders seçenler için geçerliymiş..
4.sınıf seçmeli dersler hakkında paylaşsak bildiklerimizi??
teşekkür ederim öğrenci işleri dediyse doğrudur =)
4.sınıf seçmeli dersler hakkında bilgileri paylaşacak olan arkaDAS var mı yardımcı olursa sevınırım=))
Kimse yok mu?
* İnsan Kaynakları – Prof. Dr. Şadi Can Saruhan - Öğr. Gör. Dr. Volkan Türker (II. yy.)
* Bankacılık Ekonomisi – Doç. Dr. Nadir Eroğlu (II. yy.)
* Uygulamalı Ekonometri – Öğr. Gör. Dr. Turgut Ün (II. yy.)
* Karşılaştırmalı Politik Ekonomi Seçme Konular – Doç. Dr. Mehmet Şişman (II. yy. )
* Vergi Uygulamaları – Yard. Doç. Dr. M. Ezhan Doğrusöz (II. yy.)
* Sanayi ve Teknoloji Ekonomisi – Prof. Dr. Alkan Soyak (II. yy.)
* İktisadi Planlama – Prof. Dr. Alkan Soyak (II. yy.)
uygulamalı ekoyla vergi zormuş diye duydum ...
* İnsan Kaynakları – Prof. Dr. Şadi Can Saruhan - Öğr. Gör. Dr. Volkan Türker (II. yy.)
* Sanayi ve Teknoloji Ekonomisi – Prof. Dr. Alkan Soyak (II. yy.)
efsane süreç :)) ders seçme arefesi hey gidi marmaram :)) bizim geçen yıl uygulamaya geçirdiğimiz "güneşin ilk ışıkları ile sıraya girme" formülünü resmi sitede yayınlaması çok ironik olmuş. :))))
neyse
4 sınıflar için.
Volkan hocanın girdiği insan kaynakları dersini seçin ve derse girin. Benim 4 yıllık ookul hayatımda tüm derslerine girmeye calıstıgım,geç kalmayayım diye taksi tuttuğum bir derstir. özellikle cv doldurma,beden dili,mülakat teknikleri v.s gibi dördüncü sınıf için çok önemli şeyler öğreniyorsunuz. Hepsinden önemlisi Volkan hoca gibi biriyle marmarada tanışıyorsunuz ki bi çok rastlanan bir örnek değildir.
Ancak Volkan hoca askerde şuanda bildiğim kadarıyla ne zaman döner,derse girer mi tam bilmiyorum. dolayısı ile Tam netleştirin ona göre seçin.bir ve ikinci öğretimlerin ikisine de kendisi geliyordu şadican hocanın isminin yazılmasına bakmayın.
diğer iki ders için şu üç ders arasında seçim yapın.
bankacılık ekonomisi,karşılaştırmalı politik ekonomi,uygulamalı ekonometri.
diğer ikisini şahsen tavsiye etmem.
yukarıdaki üçü arasından da sanki bankacılık ve karşılaştırmalı politik ekonomi daha cazip gibi. bizim zamanımızda karşılaştırmalı politik ekonomi yoktu mehmet hoca baska bir ders veriyordu. ama mehmet hoca varsa yine secin :))
uygulamalı ekonometri diğer ikisine göre biraz daha zor. ama "ben marmara dışında yüksek lisans yapacağım,kim bilir belki yurt dışında yüksek lisanas basvurusunda bile bulunabilirim" diyen biri varsa bu dersi secsin. cv ekonometri dersinin olması çok önemli.
3.sınıflar için.
matematiksek iktisat,maliyet muhasebesi bu ikisini seçin diğer dersin durmadan hocası değiştiği için sağlam bir teamül oluşmadı henüz :)) ama genelde sermaye ile mali tablo arasında seçim yapılır. yani kontenjanı dolacak olan matematiksel iktisat ve maliyet muhasebesidir.
şimdilik bu kadar selamlar....
3.sınıflar icin ders secimi 17sinde deilmi
3 ve 4. sınıfların 17sinde, 1 ve 2. sınıfların 15inde.. ben öğrenci işlerine sordum bi karışıklık olmasın diye onlar da böyle dediler (yılan hikayesine döndü valla)
bankacılık konusunda geçmiş senelerdeki konuyu okudumda hoca oldukça zorluyo galiba finalde.vergi uygulamaları ise derste 10 soru verip sınavda bunların içinden soruyormuş.ben vergi uygulamalarını seçmeyi düşünüyordum fatih ve alpew arkadaşımızın dedikleri kafamı karıştırdı.vergiyi neden tavsiye etmiyorsunuz?
5.senesi olup forumu takip edenler biraz yardım etseniz bu seneki dersler çok zorluyor birde seçmelilerle uğraşmayalım
bu gün ben öğrenci işlerinin orada trasktrip ini almayan üst sınıfların notlarına baktım kalanlar uygulamalı ekonometri ve vergi uygulamalarından kalmış...
birinci dönem bu süreçten sorumlu bir arkadaş vardı.isimleri ona yazdırıyorduk.bu sefer kime isim yazdıracağımız belli mi?
saol alpew eğer hoca bırakıyorsa seçmemek gerekiyo demekki.birde bu görevliler bahçedemi durucak yoksa belirtilen sınıflardamı birde onları aramayalım
volkan hocanın olmaması ihtimali dışında diğer hocalar aynı dimi değişmedi
ders seçimi yapmayanlara otomatikmen dersler verilecekmi herhangibir sorun olurmu tşk
vergi uygulamaları 1.eğitim 2.eğitim hocası aynı mı bide ders sabah saat kaçta arkadaşlar
bence maliyet muhasebesi daha iyi sayısal bir ders zevklidir. sınavlarıda zor yapmaz hoca. muhasebe seviyorsan gayet zevkli bir ders.